MOSS AVIS – av Jon Gran                

Gulvbelegget for nye Grand Cafe i Oslo er levert av Hesselberg Bygg i Moss. Det er også en ny sykkelsti i Moss sentrum. – Vi liker å ha mange bein å stå på, sier adm.dir. Erik Grønner.

Gjør det selv: De ansatte på Hesselberg Bygg i Moss er kjent for sine innovative produkter. Fra venstre: Floris J. Kanbier, Erik Grønner, Camilla Karlsen og Terje K. Eklund.

Ansatte i Hesselberg Bygg

Gjør det selv: De ansatte på Hesselberg Bygg i Moss er kjent for sine innovative produkter. Fra venstre: Floris J. Kanbier, Erik Grønner, Camilla Karlsen og Terje K. Eklund. (Foto: Jon Gran)

Virksomheten som omsetter for 100 millioner kroner, har 26 ansatte og en egen laboratorieavdeling som til stadighet utvikler nye formler for belegg enten det er innomhus eller utendørs.

Og Moss er ikke den første byen i Norge som tar dette spesialunderlaget  i bruk, et belegg som skal gi syklistene trygghetsfølelse samtidig som det er meget slitesterkt. Stavanger by har allerede erfart dette steindekket i stort format. Her er det lagt 4300 kvadratmeter, og mer kan det bli. Også Lillehammer og Helsingfors har hver fått sine kvadratmeter med sykkelstibelegg fra Moss.

– Innovasjon avgjør

– Dette er i likhet med det meste annet vi driver med, utviklet av oss selv. Vi så at det her kunne være et marked. Dermed kom vi opp med dette produktet. Innovasjon er helt avgjørende for vår eksistens. Det handler om å ligge i forkant, sier adm. dir Erik Grønner, prosjektleder Floris J. Kanibier, laboratoriesjef Camilla Karlsen og produksjonssjef Terje K. Eklund.

Selv om konkurransen så absolutt er til stede også i denne nisjen, tror de på vekst i og med at sykkelstier står på prioriteringslisten i de aller fleste kommuner i Norge.

Hesselberg Bygg produserer altså ikke asfalt som mange tror, men lager fugefrie belegg til alle typer miljøer og konstruksjoner. Hovedaktiviteten er innenfor områdene industrigulv, design, innemiljøer og landskap.

Nå lanserer selskapet også såkalte komfortgulv beregnet primært på skoler, sykehus og privatboliger.

– Drømmegulv, kaller Hesseberg Bygg selv dette gulvet som både er mykt og støydempende.

Grand Cafe

Nylig leverte selskapet terrazzo-gulvet på 500 kvadratmeter til nye Grand Cafe i Oslo. Fra før har man levert alt av gulv til Paleet på Karl Johan. For et par år siden ble det installert 75.000 kvadratmeter med parkeringsbelegg på Oslo Lufthavn Gardermoen. Industri, lager og parkeringsgulv er det som gir volum til bedriften i Moss.

Tyske eiere

Hesselberg Bygg har helt siden oppstarten i 1935 holdt til på Jeløy. Her er hovedkontor, laboratorium, produksjon og hovedlager. Virksomheten har datterselskap i Sverige og Litauen.

Les originalartikkelen her

Lagre